ÇOCUKLARDA RDDT BDT TERAPİSİ
Rasyonel Duygucu Davranışçı Terapi
Bilişsel Davranışçı Terapi
Davranışların Düzenlenmesi (Davranışçı Terapi Teknikleri)
RDDT & BDT Oyun Terapisi
(isteyenlere ayrı ayrı belge verilebilir)



GRUP BAŞLANGIÇ TARİHLERİ
BELGELENDİRME:
Katılımcılar
- 10 kur (100 saat) Rasyonel Duygucu Davranışçı Terapi ve Bilişsel Davranışçı Terapi Ön Uygulayıcı Belgesi alırlar
- BDT Oyun Terapisi Ön-Uygulayıcı Belgesi alırlar
- KATILIMCILARDAN İSTEYENLER görmüş oldukları HER BİR KUR için ÖZEL BAŞLIKTA ayrı ayrı (örnek: Dikkat Eksikliği Hiperaktivite Bozuluğu RDDT & BDT Terapisi Uygulamaları), sembolik bir belge ücreti karşılığında, belge alabilirler.
KATILIMCI PROFİLİ
Not 1: Eğitimlerimize alan dışı kişiler kabul edilmez. Eğitimlere katılmak için en az Klinik Psikoloji Yüksek Lisans öğrencisi, Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümü (PDR) Yüksek Lisans öğrencisi. Psikoloji ve PDR lisans bölümlerinin 3. ve 4. sınıf öğrencisi olmak gerekir.
Not 2: Çocuklarda RDDT BDT Uygulamaları Programı (4-18 yaş çocuklar) 10 kur (100 saat) özel olarak sadece bu programa İLK 6 KUR İÇİN ÇOCUK GELİŞİM UZMANLARI ve 3. ve 4. sınıf öğrencileri katılabilirler.
UYARI: Verilen belgeler katılımcıya doğrudan psikoterapi yapma, psikoterapi hizmeti vermeye başlama yetkisi vermez. Bu tür belgeler bir sertifika değildir, sadece Referans ve yetkinliğini kanıtlama niteliğindedir. Psikoterapi yapma yetkisi Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında belirtilen şekilde üniversitelerin ilgili bölümlerinde yüksek lisans derecesine sahip olanlara verilmiştir.
İyizico ile taksilendirme imkanı için bizi arayınız.
Eğitmenler:
- Doç. Dr. Murat Artıran (APA ve diğer kurlar, süpervizyon), Rasyonel Bilişsel Motivasyon Enstitüsü (Albert Ellis Enstitüsü Türkiye Yetkili Ortağı) Direktörü, Klinik Psikolog, Rasyonel Duygucu Bilişsel Davranışçı Terapi Süpervizörü & Eğitmeni
- Prof. Dr. M. Engin Deniz (misafir öğretim üyesi), Yıldız Teknik Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümü Başkanı
- Prof. Dr. Zeynep Karataş (misafir öğretim üyesi) (3. ve 4. Kurlar), EABCT (European Association for Behavioural and Cognitive Therapies) & ACT (Academy of Cognitive Therapy) Sertifikalı Terapisti
- Uzman Klinik Psikolog Büşra Karakoç Güzel, Rasyonel Bilişsel Motivasyon Enstitüsü Terapisti & Eğitmeni

Dünya üzerinde BDT eğitimi adı altında birçok eğitim açılmaktadır. BDT eğitimlerinde genel olarak Aaron T. Beck’in ve Albert Ellis’in kuramları öğretilmektedir. Bizim programımızda da öğrenciler kapsamlı ve uygulamalı şekilde Rasyonel Duygucu Davranışçı Terapi ve Bilişsel Davranışçı Terapi’yi öğreneceklerdir. Bütün unsurlarının işleneceği bu programda öğrenciler uygulamacı belgesi almaya hak kazanarak uygulamalara başlayabileceklerdir. Hem meslek yetkinliklerini artırmış hem de uygulama konusunda beceri kazanmış olacaklardır. Doç. Dr. MURAT ARTIRAN, Klinik Psikolog, Albert Ellis Entitüsü Türkiye İmtiyazlı Ortağı Direktörü
Makaleler
- Albert Ellis’in 2 makalesi
- Albert Ellis’in 2 kitabının özeti
Kitaplar
- Kitap 1: Kitapçık ve/veya Yardımcı ek kitapçıklar
Ölçekler:
1- İrrasyonel İnanışlar Ölçeği, 2- Ergenlerde irrasyonel inanışlar, ve 3- Çalışanlar üzerinde irrasyonel inanışlar, 4- Duyguları ölçme (2 ölçek) 5- Semptom belirleme ölçeği 6- Psikolojik rahatsızlıkları ölçen çeşitli ölçekler
Danışan & Terapist Formlar
- Seanslarda danışanlara verilecek olan RDDT ve BDT terapileri formları
- Terapistin kullanacağı formlar
- Ev ödevleri için gerekli olan materyaller eğitim sırasında sunumlarda anlatılacaktır
Transkriptler
2 Seans transkript örneği
Slidelar
Ders slide’larının %75inden az olmamak üzere (bazen tamamı) önemli olanları ve öğrencilere kitapçık halinde kargolanacaktır.
Doç. Dr. Murat Artıran hocamız çeşitli kurlarda 3 RDDT & BDT seansını canlı olarak demonstrasyonu yapacaktır.
Kurlar
Temel Düzey
1.Kur
- Bilişsel Davranışçı Terapi’de Ana Prensipler ve Yapılar
- Rasyonel Duygucu Davranışçı Terapi ve Bilişsel Davranışçı Terapi Temel Teorik Yapı
- Rasyonel Davranışçı Duygucu Terapi’nin Felsefi Kökenleri
- ABCDEF Modeli
- RDDT ‘de ve BDT’de Duygular
- 2 Video röportajı sunumu ve değerlendirmesi: (Albert Ellis ve Aaron Beck)
- Ek metaryellerin değerlendirilmesi
2. Kur
- Psikoterapist ile Danışan İlişkisi (Çocuk-Ergen-Yetişkin-Aile-Çift)
- Çocuklarla çalışlrken temel danışmanlık becerileri
- Ergenlerle çalışırken temel danışmanlık becerileri
- Çocuklarla Gözlem ve Görüşme Teknikleri
- BDT’de Danışanın Sorumlulukları ve Terapideki Rolü
- Bilişsel Davranışçı Terapilerde Danışanla Kurulan Terapötik İlişkinin Esasları
- BDT terapilerinde Önemli Etik ve Profesyonel Noktalar
Temel Düzey
3.Kur
Beck Yönelimli Bilişsel Terapi’nin Esasları ve Teknikleri
Eğitimci: Prof. Dr. Zeynep Karataş
- Bilişsel Terapi ve Aaron Beck Hakkında Bilgilendirme
- Beck Yönelimi’nin Tarihçesi ve Gelişimi
- Bilişsel üçlü
- Olumsuz Otomatik Düşünceler
- Ara inançlar
- Temel inançlar
- Bilişsel çarpıtmalar
4. Kur
- BDT Seanslarının Genel Yapısı
- BDT’de Klinik Görüşme
- Beck Depresyon Modeli
- Ölçek kullanımı: Otomatik Düşünceler Ölçeği, Beck Anksiyete ve Beck Depresyon Ölçekleri değerlendirmeleri
- Formülizasyonşar: Kesitsel ve Olgusal Formülizasyon
- Otomatik Düşüncelerle Çalışmak
- BDT’de Kanıtsal Çürütme Tekniği
- Kar Zarar, Aşığa Oklar Teknikleri
- Sokratik Soru Sorma Teknikleri – Giriş
Temel Uygulayıcı Düzeyi
5. Kur
İleri Düzey – RDDT & BDT Terapist Becerileri
Ebeveynin seansa dahil edilmesİ
BDT seanslarında metaforların kullanımı (öykü, film ve metaforların kullanımı)
Davranış Deneyi ve problem çözme
Çocuklarda BDT Ev ödevleri
Çocuklarda Motivasyonel görüşme
6. kur
RDDT & BDT Oyun Terapisi
- RDDT & BDT Oyun Terapisi (temel ilkeler)
- RDDT & BDT Oyun Terapisi (uygulamalar, teknikler, ev ödevleri)
Uygulayıcı Düzeyi
7. kur
Çocuklarda Anksiyete ve Depresyon – RDDT & BDT uygulamaları
- Çocuklarda ve Ergenlerde Anksiyete & Korku ile ilgili Rahatsızlıklarda REBT ve CBT Yaklaşımı ve Vaka Kavramsallaştırması
- Çocuklarda ve Ergenlerde Depresyon – Rasyonel Duygucu Davranışçı Terapi ve Bilişsel Davranışçı Terapi Uygulamaları, Vaka Formülizasyonları
8. Kur
DEHB & İnternet/Oyun Bağımlığı
Eğitimci: Doç. Dr. Murat Artıran
- Dikkat Eksikliği Hiperaktivite Bozukluğu –Rasyonel Duygucu Davranışçı Terapi ve Bilişsel Davranışçı Terapi Uygulamaları
- Oyun ve İnternet Bağımlılığı– Rasyonel Duygucu Davranışçı Terapi ve Bilişsel Davranışçı Terapi Uygulamaları
- Örnek Seans Transkript değerlendirmesi
- Doç. Dr. Murat Artıran’ın Seans Demonstrasyonu -2 (Rasyonel Duygucu Davranışçı Terapi & Bilişsel Davranışçı Terapi)
- Motivasyonel Bilişsel Determinasyon Terapisi & Pozitif Psikoterapi (Amerikan)
Uygulayıcı Düzeyi
9. Kur
Davranım Bozuklukları
Eğitimci: Doç. Dr. Murat Artıran
- Karşıt Gelme Karşı Olma Bozukluğu ve Davranım Bozukluklarında RDDT ve BDT Uygulamaları
10. Kur
- Çocuklarda Vaka Örnekleri
- Uygulama örnekleri
- Çocuklarla çalışırken ileri düzey öneriler


Ayrıntılı Bilgiler
Katılımcı sayısı sınırlı olduğu için çalıştay ücreti bankaya yatırılmadan önce 0 212 327 02 33 veya 0546 567 3420 numaralı telefondan bilgi alınmalıdır.
Öğrenci istediği zaman programı bırakabilir. Ancak Paket Programa Katılan öğrenci ileri kurlara devam etmediği takdirde PAKET PROGRAM İNDİRİMLİ ÜCRETİNDEN yararlanamamış olur. Normal ücretlendirme üzerinden hesaplanarak, para iadesi var ise geri ödemesi yapılır.
Programın yüzde 80’inden azına katılmış olan öğrenci Programı bitirmiş sayılmaz.
NOT: Ders içerikleri benzer veya yakın olduktan sonra DERS ve PROGRAMLARIN İSİMLERİ KURUM TARAFINDAN DEĞİŞTİRİLEBİLİR. *Psikolojik Rahatsızlıklarda Uygulamalar eğitimlerinin tarihleri ve sıralaması (5 ve 6 veya 7 ve 8. kurlar ve 9. 10. kur) değişebilir.
Soru 1: Herhangi bir programa katıldıktan sonra diğer programlara geçiş yapabilir miyim?
Evet devam edebilirsiniz.
Soru 2: Programlar online mı olacaktır?
Evet online (Zoom üzerinden) olacaktır.
Soru 3: Eğitimlere kimler katılabilir?
Eğitimlerimize alan dışı kişiler kabul edilmez. Klinik Psikoloji Yüksek lisans öğrencileri, mezunları; PDR yüksek lisans öğrencileri ve mezunları, ve sınırlı sayıda (kontenjan uygunsa) Psikoloji Lisans bölümü 3. ve 4. sınıf öğrencileri katılabilirler.
Önemli not: Verilen belgeler katılımcıya doğrudan psikoterapi yapma, psikoterapi hizmeti vermeye başlama yetkisi vermez. Bu tür belgeler bir sertifika değildir, sadece Referans ve yetkinliğini kanıtlama niteliğindedir. Psikoterapi yapma yetkisi Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında belirtilen şekilde üniversitelerin ilgili bölümlerinde yüksek lisans derecesine sahip olanlara verilmiştir.
Soru 4: Programlarda Bilişsel Davranışçı Terapi mi öğretiliyor?
Evet ve dahası.
Programımız geniş kapsamlı bir eğitimdir. Bilişsel Davranışçı Terapi ve Rasyonel (Akılcı) Duygucu Davranışçı Terapi, Motivasyonel Bilişsel Determinasyon Terapisi (Pozitif Psikoterapi) öğretilmektedir. BDT denilince aslında doğrusu Bilişsel Davranışçı Terapiler demektir. Yani tekil bir BDT terapisi yoktur. Aaron T. Beck ve Albert Ellis’in kuramlarının bir bütünüdür.
Rasyonel Duygucu Davranışçı Terapi Dr. Albert Ellis’in 1955’te oluşturduğu (ABC modelini temel alarak) bir Bilişsel Davranışçı Terapi’dir. Aaron Beck ve arkadaşlarının Bilişsel Davranışçı Terapi yaklaşımı, Dr. Ellis’in çalışmalarını temel alır. Eğitimlerimizde her iki kuram da öğretilmektedir. RDDT ve BDT arasında uygulamada 6-7 konuda detay farklılıkları vardır (örnek: ((1) ağırlıklı olarak irrasyonel inanışların çalışılması veya negatif otomatik düşüncelerin çalışılması, (2) duygularla çalışırken RDDT’de genel olarak niteliksel ayrım yapılması: sağlıklı ve sağlıksız duygular olarak, buna karşın BDT’de niceliksel çalışılması: duyguların 1’den 10’a kadar derecelendirilmesi, (3) BDT’de ağırlıklı olarak daha yapısalcı (takip edilmesi geken katı planlı) bir yaklaşım ile semptomları elimine etme çalışmları varken RDDT’de danışanın durumuna göre düzenlenen daha esnek bir yapı olması ve felsefik değişime odaklanılması söz konusudur) Eğitimlerimizde bu farklar üzerinde durularak her iki (RDDT ve BDT) terapi uygulamalı olarak öğretilmektedir. Bu farkların haricinde iki kuramda da amaçlar, danışana yaklaşım, teknikler ve teorik alt yapı AYNI’dır.
Soru 5: Ücretlendirmede indirim veya taksitlendirme yapılıyor mu?
Evet. Bizi arayınız 0 546 567 34 20
Soru 6: Toplu katılım veya bir grup olarak (12-20 kişi) eğitim almak istesek (İstanbul içi veya diğer şehirlerde) indirim yapılıyor mu?
Evet. Bizi arayınız 0 546 567 34 20
Soru 7: Programı bıraktığımda belgelendirme yine de olur mu?
Evet ama Bitirdiğiniz kur kadar belge alırsınız.
Soru 8: Programı istediğim zaman bırakabilir miyim? Ödediğim ücreti ne oranda geri alabilirim?
Programı geçerli bir mazeretiniz varsa (sağlık sorunu, doğal afet vs.) istediğiniz zaman bırakabilirsiniz. Katıldığınız kurların her biri için belirtilen TAM ücret (indirimsiz) hesap edilerek ödemiş olduğunuz miktarın geri kalanı size iade edilir.
Soru 9: Eğitimi bitirdiğimde uygulamacı olacak mıyım?
Evet. PLUS programı (12 kur süpevizyon içinde) Temel Düzey Uygulayıcı Belgesine hak kazanacaksınız. 12 Kur + 66 saat programda ise Uygulayıcı belgesi edineceksiniz.
Soru 10: Programdan başarısız olmak mümkün müdür?
Kurların sonunda 1 yazılı sınav, 11. ve 12. kurlarda seans uygulamaları ve bunların bitiminden sonra da 1 seans ses kaydı istenir. 3 aşamalı bu değerlendirmelere göre karar verilir. Öğrenciler toplamda yazılı sınavı ikinci kez alabilirler ve ses kaydını en fazla bir kez daha gönderme hakları vadır. İkisinden de başarısız olanlar, belge alamazlar. Programın %80’inden daha azını tamamlayanlar için bir sonraki dönem kurlara katılma hakkı sınırlı olmak kaydı ile hak tanınabilir ancak garanti verilmez. Eğer öğrenci bu kurlara da devam etmez ise belge alma hakkını kaybeder.
Soru 11: Alacağım başka belgeler var mı?
Lütfen sayfanın başındaki Belgeler kısmına bakınız.
Soru 12: Alacağım belgelerin ulusal ve uluslararası geçerliliği var mıdır?
Evet vardır. Uluslararası alanda tarafımızdan belgelendirilmiş olan öğrencilerimiz bu belgeler ile üniversitelere başvurduklarında ‘referans ve yeteneklerini kanıtlamak için’ kullanmaktadırlar. Bazı üniversiteler ‘bazı dersleri bu öğrencilerimize MUAF tutmaktadırlar’. İş alanlarında başvururken geçerlidir. Lütfen sitemizdeki referans numaralarını iş verenlere veriniz, kontrol etmek isterlerse sitemize girip kontrol edebilirler.
Ulusal alanda bu programları almış öğrenciler her zaman için avantajlı konumda olmaktadırlar. Bazı öğrenciler Alacağım belge resmi olarak geçerli midir? diye sormaktadır. Bu sorunun cevabı şöyledir: Bir kişinin akredite edilmiş olan bir üniversiteden almış olduğu ÜNİVERSİTE DİPLOMASI haricindeki hiçbir belge dünya üzerinde RESMİ olarak geçerlidir veya geçersizdir denilemez. Dünyanın hiçbir ülkesinde ‘belgeler veya sertifikalar’ın RESMİ bir gücü yoktur. Ancak kişinin yeteneklerini, yetkinliğini ve uzmanlığını göstermesi açısısından ÖZEL VE RESMİ kurumlar bu belgeleri görmek istemektedirler. Sizin diğerlerinden farkınızı belirtmeniz için gereklidir.
Soru 13: Eğitimlerde uygulama ve süpervizyon saati ne kadardır?
PLUS programı için 11. ve 12. kurlar (20 saat) tamamen uygulama ve süpervizyona ayrılmıştır. Ayrıca 4. kurdan sonra ÖĞRET-ÖRNEKLENDİR-UYGULA sistemine göre gitmektedir. Dolayısıyla toplamda 4 saati aşan uygulama saati eğitimin içinde de olacaktır. PREMİUM programı kapsamında ise bunlara ilaveten 66 saatlik süpervizyonun en az yarısı (33 saat) uygulamalara ayrılmıştır.
Soru 14: Daha önce Bilişsel Davranışçı Terapi aldım, 1. kurdan başlamak zorundamıyım?
Hayır. Enstitümüzde sizin için bir SEVİYE BELİRLEME SINAVI vardır. Bu sınavdan alacağınız nota göre hangi kurdan başlayacağınız belirlenmektedir.
Soru 15: Daha önce BDT almadım ancak başka bir terapi eğitimi aldım, 1. kurdan başlamak zorundamıyım?
Evet
Soru 16: Alanda uzun yıllar (5 yıl ve üzeri) tecrübem var ama terapi eğitimi almadım. 1. kurdan başlamak zorundamıyım.
Evet.
Soru 17: Programı bitirdikten sonra merkezinizde çalışma imkanım veya danışan kabul etme imkanım olacak mı?
Başarılı bulunan öğrenciler, diğer mesleki ve diploma koşullarını karşılıyorlarsa, kurumun ihtiyacı doğrultusunda kendilerine yarı zamanlı veya dışardan danışan görme şeklinde çalışma imkanı günün imkanlarına bağlı olarak sağlanabilir. Ayrıca internet üzerinden hizmetlerimizde İstanbul içi veya Ankara veya diğer illerden dışardan çalışabilirler. Seçilen kişiler başvurularının ardından yönetim kurulu kararı ile belirlenir
2012’den beri GURURLA!
2012, 2013, 2014, 2015, 2016, 2017, 2018, 2019, 2020, 2021, 2022 ve 2023’te açılan Tüm Gruplarda Eğitimler Gerçekleştirilmiştir. Öğrencilerimize başarılar dileriz.
Anılarımıza, belge törenlerimize, fotoğraflar ve videolar için menü kısmından Medya’ya tıklayarak ulaşabilirsiniz.
