2 Seanslık Psikolojik Danışmanlık

2 Seanslık Psikolojik Danışmanlık

Herkese Merhaba!

2 seanslık psikolojik danışmanlık

2 seanslık psikolojik danışmanlık

Öncelikle sağlıklı ve mutlu olmanız dileklerimizle. Tabi ki stresli yaşam koşulları, çevremizdeki genel anlamıyla olumsuz kişiler, koşullar, durumlar sağlıklı bir psikoloji ve mutlu bir yaşam sürmemizde bazen engeller oluşturabiliyor.

Bu yazıda, uzman klinik psikologlarımızın uyguladığı 2 Seanslık Psikolojik Danışmanlık hizmetimiz hakkında bilgi bulacaksınız.

2 Seanslık Psikolojik Danışmanlık nedir ve ne içindir, kimler faydalanabilir?

Kısa süreli, 2 aşamadan oluşan, ilk aşamasında değerlendirme, test ve psikolojik durumunuzun analizini içeren. İkinci aşamada da uzman klinik psikoloğumuz ile Zoom üzerinden online 1 saatlik görüşme yaptığınız bir uygulamadır. İkinci görüşmede sorunlarınızın psikolojik kökenleri ve bunlar hakkında ne yönde ilerlemeniz gerektiği, hangi konulara dikkat etmeniz gerektiği, stresin oluşmamasını sağlamak adına hangi önlemleri almanız gerektiği gibi konularda konuşma gerçekleştirilir.

2 Seanslık Psikolojik Danışmanlık’ın özü Albert Ellis Enstitüsü profesörlerinden Prof. Windy Dryden tarafından oluşturulan ve aynı isimle kitap haline getirilen Tek Seanslık Danışmanlık hizmetine dayanmaktadır. 2SPD temelinde Motivasyonel Bilişsel Duygucu Determinasyon Terapisi ve bilişsel davranışçı terapi uygumaları yatan bir hizmettir.

Evet terapi bazıları için uzun sürebilir. Ancak unutmayalım ki her zaman ve her durumda böyledir demek doğru değildir! Neden ? Çünkü (1) herkes aynı problemleri aynı oranda ve aynı şartlarda yaşamaz. (2) Her bireyin problemlerini çözebilme becerisi aynı değildir!

2 Seanslık Psikolojik Danışmanlık (2SPD) almak isterseniz bizi arayabilirsiniz: 0 546 567 34 20 Rasyonel Psikoloji Enstitüsü.

İlk olarak uzman psikoloğumuzla 5dk kadar telefonda görüşme yaparsınız. Sonrasında aşağıdaki süreç başlar.

  1. Seans: İlk olarak uzman psikoloğumuzla 10dk telefonda görüşme yaparsınız. Sonrasında ölçme değerlendirme aşaması başlar. Burada danışan psikoterapistle buluşmaz ancak ayrıntılı bir şekilde sorulara Google form üzerinden anket ve diğer psikolojik ölçme testlerini doldurur. Yaklaşık 40 dk sürer. Bu cevaplar psikoterapist tarafından İLK seans öncesi değerlendirilir.
  2. Seans: 50 Dk boyunca seans yapılır. Seansta vermiş olduğunuz cevaplarda ön plana çıkan değerler psikolog tarafından değerlendirilir ve sizi bilgilendirir (farkındalık aşaması). Bu anket ve test sonuçlarının genel olarak ne anlama geldikleri anlatılır. Ardından sorun yaşadığınız konulardan biri veya ikisi seçilerek bu konular üzerinde seansta duygusal, düşünsel ve pratik çözümler üzerine konuşulur. Son kısımda ise sorunlarınız için ne yapmanız gerektiği konusunda alternatifler konuşulur, ihtiyaç varsa doğru psikolojik yardımın hangisi olacağı ve gelecekteki olası çözümlerin neler olabileceği hakkında konuşulur.

1) uzun süreli psikolojik destek almak için ekonomik imkanı olmayan danışanlar
2) hiç psikokolojik danışmanlık almamış olan ve sorunları için ‘nasıl bir yön almaları’ gerektiği konusunda bilgi sahibi olmak isteyenler.
3) tanılanmış bir psikolojik rahatsızlığı olmayan ancak anlık veya dönemlik sorunlarına çözüm bulmak isteyenler için

Hiç psikoloğa gitmemiş olanlar : Kamuoyu anketlerine göre psikolojik stres yaşayan kişilerin yaklaşık %70’i bunu ya kendi kendilerine ya da uzmanlığı psikoloji olmayan, yakınları veya arkadaşları yolu ile çözmeye eğilim göstermektedir. Ve genel olarak sorunlarını çözmekte ‘etkisiz şekilde’ fazla zaman ve efort harcamak zorunda kalmaktadırlar. Söyledikleri genelde: Psikolojik danışmanlığın uzun süreli ! bir süreç olduğunu duydukları ve o kadar para ve zamanlarının olmadığıdır. Bu bir şehir efsanesidir, gerçeklikle alakası yoktur. Her sorun her psikolojik danışmanlık aylar yıllar sürer diye bir kaide bulunmamaktadır.

Ekonomik Gücü Olmayanlar: Psikoterapi seanslarının ücretleri kimi yerlerde çok yüksek olabilmektedir. Bu yüzden ihtiyacı olan insanlar hiç terapi alamayacaklarını bile düşünmektedir. 2SPD hizmeti ile en azından sorunları hakkında bilgi sahibi olabilecekler ve hatta farklı bakış açılarını görebileceklerdir. Dryden’a göre Tek Seanslık Danışmanlık bazı danışanlarda iyilişme için yeterli olabilmektedir.

Tedavi olmak değil ancak farkındalıklarını artırmaya çalışanlar: Her zaman için bir uzmanla görüşmek sorunlarımızla kendi başımıza mücadele etmekten daha iyidir. Düşününkü hukuki bir sorununuz var ve bir avukatla telefonda görüştünüz. İşte daha fazla aydınlanma, daha fazla doğru bilgiye ulaşmanız mümkün olabilecektir. Psikolojik sorunlarınız için de benzer bir durum söz konusudur. Kendi başınıza ‘çözüm ne’ diye sorduğunuz soruyu bu hizmetimiz sayesinde öğrenebilirsiniz. Tabi ki tüm çözümler sizin istediğiniz çözümler olmaz ancak şu doğaldır ki başka bir bakış açısı sorunlarınızda farkındalığınızı artırmak için faydalı olacaktır. Bunu bir uzmanla konuşarak yapmanız ise daha da uygun olacaktır.

Tanılanmış psikolojik rahatsızlığı olanlar (major depresyon bozukluğu, bipolar bozukluk, kişilik bozukluğu, yaygın anksiyete bozukluğu vs.). Tanılanmış psikolojik bozukluğu demek ne demektir? İlaç kullanımına başlanmış veya ilaç kullanımı olmasa da bireyin uzun süredir bir veya birkaç psikoloğa başvurmuş olduğu, bir süre psikoterapi tedavisi almış olan; yani ruhsal rahatsızlığının kendi hayatını oldukça fazla oranda engellemiş olan danışanlardır. Örneğin madde ve alkol bağımlılarının çoklu-metodlar kullanılarak tedavi edilmesi gerekir.

Dolayısıyla ruhsal rahatsızlığı (psikopatolojik bozukluğu) olan danışanların ilaç ve / veya psikoterapi tedavisine başvurması uygun olacaktır. 2SPD bu danışanlara yardımcı olamaz.

2 Seanslık Psikolojik Danışmanlık (2SPD) almak isterseniz bizi arayabilirsiniz veya WhatsApp üzerinden mesaj atabilirsiniz: 0 546 567 34 20 Rasyonel Psikoloji Enstitüsü ve PsikolojikSağlık 

 

KVKK Kişisel Verilerin Korunması Aydınlatma ve Bilgilendirme Metni

Bilimsel İçeriği Paylaşmak Toplumumuz Geliştirecektir